Pasta met asperges, romige ricotta en Parmezaanse kaas
- Joke & Félien
- 24 uur geleden
- 2 minuten om te lezen
Dit is een frisse lente-pasta met zachte ricotta, knapperige asperges en flink wat Parmezaanse kaas. Supersimpel, snel klaar en echt zo lekker. Perfect dus.

Ingrediënten:

Ingrediëntenlijst:
250 g asperges
500 g pasta
250 g ricotta
100 g gemalen Grana Padano of Parmezaanse kaas
schil en kneepje sap van 1 gewassen citroen
half theelepeltje chilikruiden
rucola
Bereidingswijze voor 4 personen:
Schil 250 g asperges. Zie tip. En snij ze in stukken van 2 cm. De onderste 2 cm van de asperges gebruik je sowieso niet.
Kook 500 g pasta beetgaar in water met een bouillonblokje en zout.
Als je pasta gebruikt die 8 of 9 minuten moet koken, dan kan je de asperges mee koken. Wij laten ze 8 minuten mee koken. De topjes voegen we later toe, die moeten maar 4 minuten koken.
Maak intussen de saus van 250 g ricotta, 100 g gemalen Grana Padano of Parmezaanse kaas, de schil van 1 gewassen citroen, een kneepje citroensap, zout, peper en een half theelepeltje chilikruiden. Meng alles goed.
Check op tijd of de asperges en de pasta klaar zijn. Ze moeten nog beetgaar zijn, maar wel zacht. Ze garen nog een beetje verder, dus haal ze zeker op tijd uit het warme water.
Hou een soeplepel van het kookvocht bij en giet de pasta en de asperges af.
Meng de ricotta samen met een handje rucola onder de pasta.
Voeg nog een scheutje van het kookvocht toe om de saus mooi smeuïg te maken.
Serveer met rucola en extra Parmezaanse kaas.
Smakelijk.
Tips:
Je controleert de versheid van asperges op twee manieren:
Als je 2 asperges tegen elkaar wrijft, moeten ze een zacht piepend geluid maken om vers te zijn.
De afgesneden onderkant mag niet droog of houtachtig aanvoelen.
Je schilt asperges:
met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder. Doe zo de hele asperge.
Druk niet te hard op de asperge.
Je kan het het onderste, houterige stukje afbreken. Zo zie je meteen of de asperges goed geschild zijn, want als er nog een vliesje aan hangt, moet je ze beter schillen.
Wij gebruiken een aspergeschiller die een dubbel mes heeft.
Hou de aspergeschillen bij voor aspergesoep.
Je kan deze pasta ook met groene asperges maken. Die moet je niet schillen.
Mealprep
De asperges schillen vraagt het meeste werk, dat kan je ook de dag zelf al doen. Bewaar de geschilde asperges in een klammige handdoek. Of koop geschilde asperges.
Bereidingstijd:
Deze pasta met asperges zet je op 15 minuten op tafel.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments