top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Pasta met pompoen tomatensaus

Bijgewerkt op: 9 jan.

Deze pasta met gehakt en een rijke groentensaus is een lekkere afwisseling op de spaghettisaus. Door een gegrilde flespompoen bij een lekkere tomatensaus te mengen, krijg je deze rijke saus.



Ingrediënten:


Bereidingswijze:

  • Snij de (fles)pompoen in 8, verwijder de pitten en bestrijk de pompoen met olie, chilivlokken, peper en zout. Je moet de pompoen niet schillen!

  • Zet de pompoen 50 minuten in de oven op 220°C.

  • Snipper de look en sjalot/ ui en stoof ze 5 minuten

  • Voeg 140 g tomatenpuree en een lepel oregano toe en laat even mee bakken. Voeg nog 2 blikjes water toe.

  • Kruid met peper en zout. Zet uit.

  • Haal de pompoen uit de oven. Haal het vruchtvlees uit de pompoen en prak dit bij de tomatenpuree.

  • Voeg 100 ml room toe.

  • Voeg 100 g Ricotta toe en meng.

  • Bak 400 g gehakt rul en meng het bij de saus.

  • Kook 375 g pasta al dente.

  • Giet af en doe onmiddellijk met het aanhangende kookvocht terug in de pan.

  • Serveer met de saus.

  • Smakelijk.

Tips:

  • Je kan de schil van de pompoen na het grillen mee toevoegen bij de saus.

  • Deze saus is heel lekker bij lasagne: zie recept Pompoenlasagne.

  • Wij voegen bij de sjalot nog 1 blikje ansjovisfilets in olijfolie toe. Die smelten mooi weg. En ze geven de saus een zeer smaakvolle toets.


Veggie?

Je maakt dit uiteraard ook zonder het gehakt of met Vegetarisch gehakt.


Bereidingstijd:

Deze pompoensaus vraagt wel wat tijd in de oven, maar niet veel werk.



 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 


551 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page