top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Zalmlasagne

Bijgewerkt op: 29 dec. 2023

Dit is echt eerlijk waar een héérlijk gerecht. Misschien wel één van onze lekkerste pasta of visgerechten. Met wat garnaaltjes erop kan deze zalmlasagne zo mee op de feesttafel.


Ingrediënten:



Bereidingswijze:

  • Deze lasagne wordt opgebouwd uit 400 ml kaassaus.

  • En uit 550 ml pompoentomatensaus.

  • Wij hebben die 2 sauzen standaard in de diepvries, en dan is deze lasagne op 10 minuten in de oven.

  • Warm de sauzen op.

  • Meng 400g spinazie onder de kaassaus.

  • Snij de verse zalm in plakken van 4 mm.

  • Bouw de lasagne op: eerst een laag pompoentomatensaus , dan een laag lasagne, een laag spinaziekaassaus, stukken zalm, lasagne, en herhaal. (Wij hadden 2 lagen zalm.)

  • Wij eindigen met spinazie kaassaus.

  • Bestrooi royaal met gemalen kaas.

  • Zet 20 minuten in de warme oven op 180°C.

  • Laat de laatste minuten grillen voor een korstje.

  • Smakelijk




Tips:

  • Je kan nog garnaaltjes mee op de tomatenpompoensaus strooien.

  • Je kan ook verse spinazie slinken met een sjalotje en look, maar dan heb je meer afwas.

  • Je kan de schotel gerust op voorhand maken en de schotel afbakken voor de maaltijd. Of bak ze 10 minuten af en nadien nog 15 minuten opwarmen op 180’. Zet ze wel altijd al een uur op voorhand uit de koelkast.


Bereidingstijd:

Als je wat voorbereid bent, dan maak je deze 2 sauzen al op voorhand. Dan is de lasagne echt op 10 minuten opgebouwd en zonder de veel afwas in de oven.


1.248 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page