top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Patatas bravas

Bijgewerkt op: 29 sep. 2023

Dit lekkere Spaanse aardappelgerecht vinden wij heerlijk bij de aperitief. Als lunch of vieruurtje smaakt hij ook fantastisch. Hij is ook het ideale bijgerecht. Ideaal dus! We hebben een meer klassieke, en een supersnelle versie voor deze Patatas bravas. Genieten doe je sowieso.

Recept voor patatas  bravas met aioli en tomatensaus

Ingrediënten:

Ingrediënten voor patatas  bravas met aioli en tomatensaus


Bereidingswijze:

  • Maak lekkere tomatensaus. Deze tomatensaus is er perfect bij. Zie tip. Je hebt 150 ml nodig. Of kies de snelle versie, die is ook super lekker, zie tip.

  • Was 500 g krielaardappeltjes. En dep ze droog.

  • Snij ze in blokjes.

  • Doe de blokjes in een schaal en meng er 1 eetlepel lekker zout onder en 3 eetlepels lekkere olijfolie. Meng goed.

  • Bak de aardappeltjes 17 minuten in de airfryer op 200°C. Schud halfweg op.

  • Of bak ze in een goede pan op het vuur. Schud dan regelmatig even op.

  • Doe de aardappeltjes in een mooie schaal.

  • Doe er de warme tomatensaus in straaltjes over.

  • Serveer met aioli.

  • Leg kleine vorkjes bij de schaal.

  • En Geniet.

Tips:

  • Wij voorzien steeds kleine porties in de diepvries, want die saus is er echt superlekker bij.

  • De supersnelle tip is om op de aardappeltjes Andalouse saus in streepjes te spuiten.

  • Je kan de aardappelen eerst 3 minuten voorkoken, dan is het gerecht sneller klaar, en dan zijn de aardappeltjes ook krokant. Bak ze dan zeker in voldoende olie en / of boter.


Bereidingstijd:

Deze lekkere patatas bravas zet je op 25 minuten op tafel. Je hebt er niet veel werk aan, maar ze moeten wel even bakken.




 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 

1.527 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page