top of page

Pinsa met peer, brie en gekarakteriseerde rode ui

  • Foto van schrijver: Joke & Félien
    Joke & Félien
  • 4 dagen geleden
  • 2 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 1 dag geleden

Een pinsa is de luchtige, krokante voorloper van de pizza en ideaal om creatief te beleggen. In dit recept combineren we het zachte van brie, het zoete van peer en gekaramelliseerde rode ui met een vleugje honing en knapperige walnoten. Een verrassend lekkere combinatie die zowel bij een herfstige borrelavond als bij een lichte maaltijd past.

ree

Ingrediënten:

ree

Ingredientenlijst

  • 2 rode uien

  • 1 koffielepel boter

  • ½ theelepel tijm

  • 2 theelepels honing

  • 1 eetlepel balsamicoazijn

  • 1 pinsa (of pizzabodem)

  • 100 g brie

  • 2 rijpe peren

  • 30 g walnoten (optioneel, niet op de foto, grof gehakt)


Bereidingswijze:

  • Snij 2 rode uien zonder schil in dunne ringen.

  • Stoof de uiringen met een koffielepel boter in een klein stoofpotje. Doe dit op een zacht vuurtje. Kruid met zout, peper en een halve theelepel tijm.

  • Voeg na 5 minuten een theelepel honing toe. Roer af en toe.

  • Voeg na nog eens 10 minuten een eetlepel balsamicoazijn toe en laat nog rustig 5 minuten verder stoven.

  • Verwarm de oven of barbecue op 220°C.

  • Bak de pinsa 2 minuten in het midden van de oven.

  • Snij intussen de brie en de peren in fijne schijfjes. Zie tip.

  • Haal de pinsa uit de oven en beleg hem met de gebakken rode ui.

  • Beleg de pinsa verder met de brie en de peer: wij wisselen af en leggen de hele pinsa vol.

  • Hak eventueel wat walnoten grof en strooi over de pinsa.

  • Besprenkel alles met nog 1 eetlepel honing.

  • Kruid met (zwarte) peper.

  • Bak de pinsa nog 5 minuten in de oven op 220’. Check uiteraard je oven! Je kan de pinsa ook even onder de grill zetten.

  • Snij de pinsa in stukken en serveer meteen.

  • Smakelijk.


Tips:

  • Je moet de brie en de peer niet schillen. Wij doen dat wel, omdat we dat aangenamer vinden.

  • Je kan dit ook op een Flammkuchen pizza maken, of op een pitabroodje.


Variatie

Bereidingstijd:

Deze knapperige Pinsa is snel gemaakt.

Enkel je rode ui moet 20 minuten pruttelen. Dat kan je best op voorhand doen, dan staat deze pinsa op 10 minuten op tafel.



Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!



Recente blogposts

Alles weergeven
Logo_prinsessenboon.png
Prinsessenboontjes on tour.png

Volg ons op
Instagram

  • Volg ons op Instagram

Volg ons op
Pinterest

  • Pinterest

Volg ons 
op Instagram

  • Volg ons op Instagram
MapHub.png

© 2023 by Prinsessenboontjes. Proudly created with Wix.com

bottom of page