Pinsa met peer, brie en gekarakteriseerde rode ui
- Joke & Félien
- 4 dagen geleden
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 1 dag geleden
Een pinsa is de luchtige, krokante voorloper van de pizza en ideaal om creatief te beleggen. In dit recept combineren we het zachte van brie, het zoete van peer en gekaramelliseerde rode ui met een vleugje honing en knapperige walnoten. Een verrassend lekkere combinatie die zowel bij een herfstige borrelavond als bij een lichte maaltijd past.

Ingrediënten:

Ingredientenlijst
2 rode uien
1 koffielepel boter
½ theelepel tijm
2 theelepels honing
1 eetlepel balsamicoazijn
1 pinsa (of pizzabodem)
100 g brie
2 rijpe peren
30 g walnoten (optioneel, niet op de foto, grof gehakt)
Bereidingswijze:
Snij 2 rode uien zonder schil in dunne ringen.
Stoof de uiringen met een koffielepel boter in een klein stoofpotje. Doe dit op een zacht vuurtje. Kruid met zout, peper en een halve theelepel tijm.
Voeg na 5 minuten een theelepel honing toe. Roer af en toe.
Voeg na nog eens 10 minuten een eetlepel balsamicoazijn toe en laat nog rustig 5 minuten verder stoven.
Verwarm de oven of barbecue op 220°C.
Bak de pinsa 2 minuten in het midden van de oven.
Snij intussen de brie en de peren in fijne schijfjes. Zie tip.
Haal de pinsa uit de oven en beleg hem met de gebakken rode ui.
Beleg de pinsa verder met de brie en de peer: wij wisselen af en leggen de hele pinsa vol.
Hak eventueel wat walnoten grof en strooi over de pinsa.
Besprenkel alles met nog 1 eetlepel honing.
Kruid met (zwarte) peper.
Bak de pinsa nog 5 minuten in de oven op 220’. Check uiteraard je oven! Je kan de pinsa ook even onder de grill zetten.
Snij de pinsa in stukken en serveer meteen.
Smakelijk.
Tips:
Je moet de brie en de peer niet schillen. Wij doen dat wel, omdat we dat aangenamer vinden.
Je kan dit ook op een Flammkuchen pizza maken, of op een pitabroodje.
Variatie
Geitenkaas of camembert zijn lekkere alternatieven die ook goed combineren met peer en ui.
Deze pinsa met mortadella is ook heerlijk.
En de klassieke pinsa met tomaat en mozzarella scoor je ook altijd.
Bereidingstijd:
Deze knapperige Pinsa is snel gemaakt.
Enkel je rode ui moet 20 minuten pruttelen. Dat kan je best op voorhand doen, dan staat deze pinsa op 10 minuten op tafel.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!