Toast burrata met aardbeien
- Joke & Félien
- 11 jun
- 2 minuten om te lezen
Krokante toast, zijdezachte burrata en zoete aardbeien: een combinatie die misschien onverwacht lijkt, maar die perfect samen gaat.
Het is eens een afwisseling met de typische tomaatjes, maar dit verrassend lekker.
En met een snufje zwarte peper of een drupje balsamico wordt het helemaal af.
Genieten!

Ingrediënten:

Bereidingswijze:
Zet de oven op grill stand.
Snij de aardbeien in 2 of in 4, afhankelijk van hun grootte.
Snij een wit (zuurdesem)broodje of stokbrood in sneden van 1.5 cm.
Besmeer het brood olijfolie met behulp van een borsteltje.
Gril het brood langs beide kanten bruin in de oven, de grillpan of tussen de toaster. Let op want dit kan snel gaan!
Zet alles op tafel en bereid dit vlak voor het eten.
Smeer burrata op de toasts. Je kan dit mooi uitsmeren. Je kan uiteraard ook (buffel)mozzarella gebruiken.
Beleg met de aardbeien.
Doe er nog een streepje lekkere olijfolie over.
Doe er enkele lijntjes balsamicostroop over.
Bestrooi met pistachenoten.
Doe er een draai zwarte peper over. En een héél klein beetje zout.
Geniet!
Serveertips:
Wij maken ze het liefst meteen voor het eten, zodat de broodjes niet wak worden. Je kan al wel alle voorbereidingen treffen en ze nadien pas afwerken.
Tips:
Dit recept is ter inspiratie: Je kan ze maken hoe je ze lekker vindt.
Je kan zeker ook (buffel)mozzarella gebruiken.
Je kan ook een lepel yoghurt onder de burrata mengen om het lichter te maken.
Je kan ook ricotta gebruiken in plaats van burrata.
Bereidingstijd:
Deze zalige toast met burrata en aardbeien is op 10 minuten gemaakt.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments