top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Toast Caprese

Bijgewerkt op: 18 jul. 2022

Dit zouden wij nu echt elke dag kunnen eten.

Zomer, vakantie, genieten! 💚🤍❤️

Ja dan hebben we dit altijd in huis. Want dan tover je zo een heerlijke lunch op tafel. Al eten wij dit ook wel eens als avondeten.



Ingrediënten:



Bereidingswijze:

  • Zet de oven op grill stand.

  • Snij de tomaten in stukjes. (Wij gebruiken het sap en de pitjes ook, maar je kan ze er uit laten.)

  • Voeg (verse) basilicum toe, en kruid met z+p.

  • Snij een wit broodje of stokbrood in sneden van 1.5 cm.

  • Doe een bodempje lekkere olie in een potje en snij daar een teentje look in schijfjes bij.

  • Besmeer het brood met de olie met look, met een borsteltje.

  • Gril het brood langs beide kanten bruin in de oven. Let op want dit kan snel gaan!

  • Doe de rest van de olie onder de tomaten en meng.

  • Zet alles op tafel en bereid dit vlak voor het eten.

  • Smeer groene pesto op de broodjes.

  • Beleg met burrata. Je kan dit mooi uitsmeren. Je kan uiteraard ook (buffel)mozzarella gebruiken.

  • Beleg met de tomaatjes. (Wij doen de look er niet op.)

  • Je kan er eventueel rucola of basilicum bij serveren.

  • Geniet!


Serveertips:

  • Wij maken ze het liefst meteen voor het eten, zodat de broodjes niet wak worden. Je kan al wel alle voorbereidingen treffen en ze nadien pas afwerken.


Tips:

  • Dit recept is ter inspiratie: Je kan ze maken hoe je ze lekker vindt.

  • Verse pesto kan ook, al vinden wij deze uit de verstoog echt super lekker.

  • Je kan zeker ook (buffel)mozzarella gebruiken.


Bereidingstijd:

Het lekkers is op 5 minuten gemaakt.

1.024 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page