Dit zouden wij nu echt elke dag kunnen eten.
Zomer, vakantie, genieten! šš¤ā¤ļø
Ja dan hebben we dit altijd in huis. Want dan tover je zo een heerlijke lunch op tafel. Al eten wij dit ook wel eens als avondeten.
Ingrediƫnten:
Bereidingswijze:
Zet de oven op grill stand.
Snij de tomaten in stukjes. (Wij gebruiken het sap en de pitjes ook, maar je kan ze er uit laten.)
Voeg (verse) basilicum toe, en kruid met z+p.
Snij een wit broodje of stokbrood in sneden van 1.5 cm.
Doe een bodempje lekkere olie in een potje en snij daar een teentje look in schijfjes bij.
Besmeer het brood met de olie met look, met een borsteltje.
Gril het brood langs beide kanten bruin in de oven. Let op want dit kan snel gaan!
Doe de rest van de olie onder de tomaten en meng.
Zet alles op tafel en bereid dit vlak voor het eten.
Smeer groene pesto op de broodjes.
Beleg met burrata. Je kan dit mooi uitsmeren. Je kan uiteraard ook (buffel)mozzarella gebruiken.
Beleg met de tomaatjes. (Wij doen de look er niet op.)
Je kan er eventueel rucola of basilicum bij serveren.
Geniet!
Serveertips:
Wij maken ze het liefst meteen voor het eten, zodat de broodjes niet wak worden. Je kan al wel alle voorbereidingen treffen en ze nadien pas afwerken.
Tips:
Dit recept is ter inspiratie: Je kan ze maken hoe je ze lekker vindt.
Verse pesto kan ook, al vinden wij deze uit de verstoog echt super lekker.
Je kan zeker ook (buffel)mozzarella gebruiken.
Bereidingstijd:
Het lekkers is op 5 minuten gemaakt.
Comments