Een perfecte lunch op eender welke dag. Wij vinden dit smullen. Je kan er zelf nog wat mee experimenteren. Die tips lees je onderaan.
Ingrediënten:
Bereidingswijze: voor 4 toasts
Snij lekker brood in dikke schijven. Je kan kiezen of je ze met een borsteltje dunnetjes inwrijft met (kruiden)olijfolie of met kruidenboter.
Snij 1 sjalotje fijn.
Snij 500 g Bruine of witte champignons in 4. (Of zoals je wenst.)
Bak de sjalot in 1 el boter 2 minuutjes aan.
Pers er 1 teentje knoflook over uit.
Doe een takje (of 1 tl gedroogde) rozemarijn en tijm bij in de pan.
Doe een extra lepel boter in de pan.
Voeg de gesneden champignons toe. En meng.
Wie Karl Otto champignonkruiden heeft, voegt 1 el toe. Kruid anders met extra rozemarijn, tijm, peterselie en z+p.
Bak de champignons 5 minuten op hoog vuur. Kruid met z+p.
Voeg 1 el balsamico azijn toe en meng.
Grill intussen de broodjes in de oven op de grillstand. Als ze bruin zijn, draai je ze om.
Leg de broodjes op een plank of bord.
Beleg met de champignons.
Bestrooi nog met peterselie en een rood uitje of lente uitje.
En kruid eventueel nog bij met zout.
Smakelijk!
Tips:
Je kan nog boschampignons toevoegen als je dat lekker vindt.
Je kan ook een scheutje room mee bakken.
Wie wil kan een kneepje citroen toevoegen.
En wat ook lekker is, is om de toast af te werken met wat geraspte Parmezaan.
Bereidingstijd:
Dit lekkers zet je op 15 minuten op tafel.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comentários