Probeer dit authentieke recept voor Thaise curry met een stukje Noordzeevis van bij ons. Een eenvoudig en smaakvol gerecht dat de frisse smaken van de Noordzee combineert met de kruidige aroma's van Thailand. Perfect voor een snelle en gezonde maaltijd!

Ingrediënten:

Bereidingswijze: voor 4 personen:
Snij 1 paksoi, 1 prei en 1 rode paprika in fijne blokjes.
Doe 2 eetlepels olie in een pan en roerbak 1 fijngesneden sjalot, een zeer fijn gesneden rood pepertje en een stukje zeer fijn gesneden gember.
Voeg na 2 minuten de overige groenten toe. Voeg eerst de prei toe. Na 2 minuten voeg je de paksoi en de rode paprika toe. Na nog eens 2 minuten voeg je de sojascheuten toe.
Kruid alles goed met zout en peper.
Roerbak de groenten1 minuut.
Kook intussen (basmati) rijst gaar in gezouten water met een bouillonblokje.
Maak een kuiltje in de groenten.
Voeg in het kuiltje 1 bakje rode curry pasta boemboe toe en bak de curry 2 minuten mee.
Voeg 200 ml kokosroom toe en meng goed.
Meng de curry onder de groenten.
Snij de Noorzeevis in stukken van 4 cm en leg ze bij in de groentencurry.
Laat de vis 4 minuten zachtjes stoven.
Serveer met de rijst, en eventueel met ringetjes rode peper, met ringetjes lente-ui en met koriander of Thaise basilicum.
Smakelijk.
Tips:
Je kan uiteraard alle groenten nemen die je lekker vindt.
Je kan ook 2 zakken voorgesneden Thaise of Oosterse wokgroenten nemen.
Wij zijn hier wel fan van de Japanse of de Thaise groenten.
Pas de pittigheid aan naar je eigen smaak. Zoals wij het hier maken, is het niet te pikant.
Variatie
Waarom Thaise curry met Noordzeevis? Deze Thaise curry is gezond en voedzaam. Hij is snel en eenvoudig te bereiden Deze curry combineert de frisse smaken van Noordzeevis met de kruidige Thaise keuken
Deze rode curry met gehaktballen zijn ook heel lekker.
Scampi’s in rode curry is ook heerlijk.
Of wat dacht je van kip in rode curry?
Mealprep:
Deze maaltijd staat zo snel op tafel, dat je ze niet perse moet mealpreppen, al kan het wel.
Bewaar de rode curry tot 2 dagen afgedekt in de koelkast.
Bij gebruik warm je eerst de groentensaus op.m terwijl je de rijst kookt.
En voeg de vis toe 4 minuten voor de rijst gaar is.
Bereidingstijd:
Je maakt deze Thaise rijst met rode curry en stukjes Noordzeevis op 20 minuten klaar.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments