top of page

Knapperige salade en loempia’s met kipgehakt

  • Foto van schrijver: Joke & Félien
    Joke & Félien
  • 12 okt
  • 2 minuten om te lezen

Deze knapperige salade is super lekker!

En wie daar nog iets krokants als loempia’s of dumplings of gyoza bij serveert, die kan helemaal smullen. Deze loempia’s zijn gevuld met kruidig kippengehakt.

Maak er maar genoeg want ze happen snel weg.

Knapperige Salade loempia met kipgehakt kiploempia

Ingrediënten

ree

Ingrediëntenlijst:

Voor de loempia’s

  • 600 g gekruid kippengehakt

  • 100 g paneermeel

  • 1 rode peper

  • 1 ui

  • 2 wortels

  • 2 teentjes look

  • 1 eidooier

  • 3 el sojasaus

  • 1 el kippenkruiden (extra, naar wens)

Voor de salade

  • 1 (Romeinse) sla

  • 1 puntpaprika

  • 250 tomaatjes

  • ½ komkommer (zonder zaadlijsten)

  • 1 wortel

  • 2 lenteuitjes

  • ½ rode ui

  • 3 eetlepels sojasaus

  • 1 eetlepel rijstazijn

  • 1 volle koffielepel bruine suiker

  • 1 volle koffielepel crispy chili olie

  • 1 teentje knoflook

  • 1 stukje verse gember (ter grootte van een walnoot)

  • Knapperige uitjes

  • Sesamzaadjes


Bereidingswijze:

Voor de loempia’s:

  • Snij 1 rode peper en 1 ui zeer fijn.

  • Schil en rasp 2 wortels.

  • Neem 600 g gekruid kippengehakt en voeg er 100 g paneermeel, de rode peper, de ui, de geraspte wortelen, 3 eetlepels sojasaus, 2 geperste teentjes look en een eidooier toe aan toe.

  • Kruid met zout, peper en 1 eetlepel extra kippenkruiden naar wens.

  • Meng goed.

  • Neem een vel ontdooid loempiadeeg en leeg het diagonaal voor je. Leg in de onderste punt van het loempiavel een worstje van 2 volle eetlepels van het gemengd gehakt.

  • Rol het loempiadeeg strak op tot net over het gehakt. Plooi dan de linkse en rechtse flap over het worstje, zodat je een enveloppe krijgt, en rol dan de loempia verder op.

  • Kwast een beetje geklutst eiwit over het laatste stukje loempiadeeg zodat het vast kleeft.

  • Maak zo ook de andere loempia’s.


Voor de salade:

  • Snij 1 (Romeinse) sla in fijne reepjes.

  • Snij een halve komkommer en een puntpaprika, beide zonder de zaadlijsten in fijne maantjes.

  • Snij met een dunschiller de wortel in dunne repen.

  • Snij de lenteuitjes en een halve rode ui in fijne ringen.

  • Snij de tomaatjes in 2.

  • Neem een grote schaal en voeg daar de groenten bij: de sla, komkommer, de tomaatjes, ui en wortel .

  • Maak de dressing met 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel rijstazijn, 1 volle koffielepel bruine suiker, 1 volle koffielepel crispy chili olie, 1 geperst teentje look en 1 zeer fijn gesneden stukje gember. Meng goed.

  • Meng de groenten en voeg 3 eetlepels dressing toe.

  • Werk af met knapperige uitjes en sezamzaadjes.

  • Serveer met de extra dressing.

  • Smakelijk!


Tips:


Bereidingstijd:

Het snijden van de groenten neemt 10 minuten in beslag. Als je de loempia’s al klaar hebt, staat het gerecht zo op tafel. Reken anders nog 30 minuten extra.

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!


Logo_prinsessenboon.png
Prinsessenboontjes on tour.png

Volg ons op
Instagram

  • Volg ons op Instagram

Volg ons op
Pinterest

  • Pinterest

Volg ons 
op Instagram

  • Volg ons op Instagram
MapHub.png

© 2023 by Prinsessenboontjes. Proudly created with Wix.com

bottom of page