Knapperige tortilla-chips bedekt met gesmolten kaas, een lekkere gehaktsaus en verse quacamole. Ja dat is perfect voor een gezellig aperitief moment.
Zet er kommetjes bij met extraatjes: alles kan. Geniet!
Ingrediënten
Bereidingswijze:
Wij hebben altijd een kleine portie Mexicaanse saus in de diepvriezer zitten. Maar als het snel moet gaan, kan je ook een Mexicaanse tomatensalsa kopen of een tomatensalsa uit de verstoog. Bak er dan eventueel nog gehakt bij.
Verdeel de tortillachips over een grote ovenschaal.
Verdeel 200 tot 300 g warme Mexicaanse saus over de tortillachips.
Strooi er gemalen cheddarkaas over.
Zet de schaal 2 tot 3 minuten onder de warme grill; tot de kaas gesmolten is.
Doe alles wat jij lekker vindt op de nachoschotel. Dit kan gaan van gesneden kerstomaatjes, verse quacamole, toefjes zure room, ringetjes rode ui, blaadjes koriander,...
Smakelijk
Tips:
Zet schaaltjes met het lekkers bij de nachoschotel. Als je er dan bordjes bij zet, kan iedereen naar believen nog extraatjes nemen.
Variatie kan zeker bij dit gerecht. Je kan bv een tomatensalsa gebruiken ipv Mexicaanse saus.
Wij vinden deze tortilla chips de lekkerste ;Je kan het ook met Doritos maken.
Wij maken de Guacamole zo: zie recept
Variatie
Als je dit Mexicaanse lekkers liever in een wrap eet, dat kan! Zie recept Mexicaanse wraps.
Of bij een Mexicaanse zoete aardappel?
Of eet Chili con carne?
Veggie
Je kan dit uiteraard ook met veggie-gehakt of vegetarisch maken.
Bereidingstijd:
Je kan deze lekkere nachoschotel op 20 minuten op tafel zetten.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Kommentare